Організація OCU склала рейтинг надійності автомобілів. Експерти визначили компанії, що випускають моделі, які часто потребують ремонту.

Рейтинг опублікували на сайті OCU, інформує novyny.pro.

Організація OCU займається дослідженням різних продуктів для споживачів, включно з автомобілями. Вони регулярно складають рейтинги надійності серед автовиробників.

Щоб визначити виробників найнадійніших і найненадійніших автомобілів було опитано 29 873 водії. Вони розповіли про досвід експлуатації популярних моделей та поділилися інформацією про поломки своїх транспортних засобів.

Лідери рейтингу

У 2024 році виробником найнадійніших автомобілів виявився японський бренд Lexus. Індекс надійності склав 98 зі 100 балів.

На другому місці розташувалися бренди Suzuki та Subaru з індексами надійності по 93 бали. Трійку лідерів закривають Toyota та Cupra (91 бал).

Бренди Kia, Smart, Honda та Mitsubishi отримали по 89 зі 100 балів за надійність своїх авто. За ними розташувалася компанія Nissan (87 балів).

Цікаво те, що виробник електромобілів Tesla у 2022 році займав одне з останніх місць у рейтингу надійності автомобілів. У 2024 році компанії вдалося набрати 84 зі 100 балів.

За словами експертів, найвищий середній індекс надійності у гібридних автомобілів. Також рідко ламалися електричні та бензинові моделі.

Найнадійнішими гібридними моделями виявились Fiat Panda та Suzuki Ignis. Ці авто рідко стикаються з поломками.

Виробники найненадійніших автомобілів

Найчастіше на поломки своїх автомобілів скаржилися власники кросоверів та позашляховиків Land Rover. Автомобілі бренду набрали лише 64 зі 100 балів за надійність своїх моделей.

За Land Rover слідує бренд Opel (76 балів). Третє місце серед виробників найненадійніших автомобілів дісталося Peugeot, Citroen, Volkswagen, Ford та Lancia (80 балів).

Дослідження показало, що дизельні автомобілі частіше виходять з ладу, ніж електричні, гібридні та бензинові моделі. У цьому сегменті надійнішим за конкурентів виявився кросовер Audi Q5.