Автомобільний клуб Німеччини (ADAC) опублікував результати чергового дослідження у сфері надійності автомобілів. Європейські фахівці підрахували статистику поломок машин, які потребували допомоги організації, а потім звели ці результати до загального анти-ТОП. І його результати виявилися несподіваними, пише UaMotors.

Найкапризнішими автомобілями за підсумками свіжого рейтингу стали Ford Kuga та Ford S-Max, Opel Insignia, Toyota RAV4 (2019-2020 років випуску) та Toyota C-HR (2019-2020 років випуску).

Поява у списку двох кросоверів Toyota дивує – у більшості країн до них немає особливих претензій. При цьому статистику ADAC теж не можна назвати поверховою – вона охоплює мільйони машин у Німеччині.

Що цікаво, в тих же США кросовер Toyota C-HR не тільки не вважається проблемним автомобілем, але навіть розташовується на першій сходинці з точки зору надійності (за версією JDPower ) разом із преміальним «паркетником» Lexus RX.

Як з’ясувалося в цьому дослідженні «заокеанського» порталу, автомобіль має найменшу кількість технічних проблем на кожні 100 випущених автомобілів (111 PP100).