Абсолютно новий Opel Frontera вперше був представлений публіці у Стамбулі, Туреччина. Він замінить застарілий Crossland і буде оснащений більшим кузовом та сучасною платформою Stellantis. Виробник позиціює модель як конкурента Dacia Duster, Ford Puma, MG ZS, Hyundai Kona, Kia Soul, пише Ampercar.

Технічний близнюк Citroën C3 Aircross випускається у м’якій гібридній та повністю електричній формі. Opel також оголосила, що запропонує Frontera у семимісному компонуванні поряд із стандартною п’ятимісною версією.

Цифрова прем’єра Opel Frontera відбулася минулого місяця. Цього разу Opel показав Frontera в реальності, запропонувавши докладнішу інформацію про варіанти силових агрегатів, комплектацію та стартові ціни.

Усередині Frontera GS оснащений двома 10-дюймовими дисплеями, розташованими на одній панелі. Усі версії оснащені стандартною зарядною станцією для смартфона. У п’ятимісної конфігурації об’єм багажника становить понад 450 л, а при складанні сидінь він збільшується до 1600 л. Додаткові рейлінги на даху можуть витримати максимальне навантаження 240 кг, включаючи намет на даху з вбудованими сходами.

Гібрид Opel Frontera оснащений 1,2-літровим бензиновим двигуном, що широко використовується, з турбонаддувом, доповненим м’якою гібридною системою 48 В. Двигун ДВЗ розвиває потужність 99 к.с., ще 28 к.с. надходять від електродвигуна, вбудованого в шестиступеневу автоматичну коробку з подвійним зчепленням. Потужність передається виключно на передні колеса. Також буде потужніша гібридна версія Frontera, оснащена 1,2-літровим двигуном потужністю 134 к.с. та ідентичною м’якою гібридною установкою.

Автовиробник не розкрив технічні характеристики Opel Frontera Electric, але пообіцяв запас ходу за циклом WLTP понад 300 км у стандартній версії та близько 400 км у старшій комплектації.

У Німеччині ціна Frontera Hybrid починатиметься приблизно з 24 000 євро, а вартість Frontera Electric – приблизно з 29 000 євро. Це робить його найдоступнішим електричним кросовером такого розміру.