На дорозі може виникнути безліч непередбачуваних ситуацій. Саме тому важливо досконало знати усі правила дорожнього руху, щоб уникнути небезпечних ситуацій. В мережі з’явилося цікаве завдання, яке може здатися на перший погляд простим, але насправді містить у собі певну хитрість. OBOZ.ua пропонує перевірити свої знання.

Хто має поступитися дорогою?

  • А. Водій таксі;
  • Б. Водій червоного автомобіля.

Як правило, люди, які стикаються з цим завданням, спершу звертають увагу на знак 5.35.

Хто має поступитися дорогою: завдання з ПДР із хитрістю

Він застосовується для позначення кінця житлової зони, де пішоходи мають перевагу перед транспортними засобами.

Згідно з правилом 26.4, під час виїзду з житлової та пішохідної зони водії повинні дати дорогу іншим учасникам дорожнього руху.

Крім того, є правило перешкоди справа, згідно з яким водій зобов’язаний поступитися дорогою транспортному засобу, що наближається праворуч. Тому більшість недосвідчених водіїв можуть подумати, що в цьому випадку дорогою має поступитися таксі. Однак все не так просто.

Подивіться уважніше на зображення та зверніть увагу на дорожні конуси, які заважають водію червоної автівки проїхати на свою смугу.

Згідно з правилом 13.4, якщо зустрічний роз’їзд утруднений, водій, на смузі руху якого є перешкода, повинен дати дорогу.

Правильна відповідь — Б: попри правило правої руки та знак закінчення житлової зони, водій червоного авто повинен поступитися дорогою.