Коли мова заходить про порушення Закону про чисте повітря, Tesla точно не спадає на думку першою. Однак, згідно з позовом від екологічної організації Environmental Democracy Project, саме це відбувається на заводі компанії у Фрімонті з січня 2021 року. У позові стверджується, що Tesla піддає своїх працівників і жителів, які мешкають поряд із заводом у Каліфорнії, впливу надлишкових рівнів оксидів азоту, миш’яку, кадмію та інших небезпечних речовин.

Згідно з даними Управління з контролю якості повітря (BAAQMD), Tesla викидала шкідливі органічні сполуки та токсичні забруднювачі повітря прямо в атмосферу без належних заходів щодо скорочення викидів, що призвело до 112 повідомлень про порушення з 2019 року. Агентство зазначає, що порушення викликані поломками термічного окислювача, що призводить до викидів з цеху фарбування без належної обробки. Це не вперше, коли автовиробника звинувачують у забрудненні навколишнього середовища.

У Німеччині Tesla звинувачували у забрудненні питної води, а в США компанія погодилася виплатити $1,5 млн для врегулювання позову, в якому 25 округів Каліфорнії стверджували, що вона неправильно поводилася з небезпечними відходами. Environmental Democracy Project вимагає судової заборони на надмірне забруднення, а також цивільних штрафів до $121 275 на день за порушення Закону про чисте повітря.