Запроваджено нові вимоги для власників автомобілів із газовими установками у Польщі. Тепер вони зобов’язані розміщувати у своїх транспортних засобах спеціальні інформаційні наліпки з докладними даними. Ця норма торкнеться і сотен тисяч українських водіїв, які знаходяться на території Польщі.

Про це повідомляє «Хвиля» із посиланням на телеграм-канал «Релокація. Українці у Польщі».

Зміни набули чинності 17 травня 2024 року згідно з постановою польського Міністерства інфраструктури, яка була прийнята ще у вересні 2023 року. Вона регулює питання встановлення додаткових систем газопостачання на автомобілі.

На наліпках обов’язково повинні бути вказані номер сертифіката газової установки, відомості про компанію або завод, які встановлюються, а також серійний номер виписки із сертифіката. Ці наліпки мають бути помітними, стійкими до зовнішніх впливів і чітко читатися.

Нововведення стосується Польщі – європейського лідера щодо кількості автомобілів на газовому паливі. За оцінками експертів, на польських дорогах налічується понад 3 мільйони таких транспортних засобів.

Впроваджені вимоги мають підвищити рівень безпеки та прозорості на автомобільному ринку Польщі. Введення маркування газових установок дозволить контролювати їхнє походження, технічний стан та відповідність стандартам.