Українських водіїв дуже скоро очікують зміни в сфері автострахування. Страхові виплати в Україні зростуть до 1 млн грн, але разом з тим зміняться і деякі правила.

Найперше, що очікує водіїв – це розширення застосування Європротоколу. Таким чином звертатись за виплатою можуть навіть ті водії, що не мають страховки.

Днями Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8300, що має змінити алгоритми страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Таким чином будуть змінені не лише страхові суми, а й уникнено бюрократичних перепон при отриманні страхових виплат, пише Wheel News.

До цих змін відповідальність страховика за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, була на рівні 320 000 грн на одного потерпілого та 160 000 грн на одного потерпілого від шкоди, заподіяної майну, з загальним лімітом до 800 000 грн на одну страхову подію.

Але з початку дії нового законопроєкту потерпілі будуть отримувати до 1 млн грн за шкоду, заподіяну життю чи здоров’ю на одного потерпілого, та до 20 млн грн на один страховий випадок незалежно від кількості постраждалих. Звісно, що отримання цих виплат також буде доволі простішим, ніж це було до цього.