Уряд підтримав на стадії першого читання законопроєкт, який передбачає впровадження ключових змін у сфері паркування транспортних засобів. Законопроєкт наголошує на необхідності захисту інтересів осіб з інвалідністю та стимулює розширення інфраструктури для автомобілів на електротязі, пише «Автотема» із посиланням на Ярослава Железняка, який обіймає посаду першого заступника голови комітету з питань фіскальної політики.

Новим законопроєктом пропонується істотно підвищити штрафи для тих, хто неправомірно займає паркувальні місця для людей з обмеженими можливостями. Зараз за таке порушення передбачено штраф у розмірі 1020 гривень, але з прийняттям нових норм він може збільшитися до 1700 гривень.

Додатково, законопроєкт вводить суворіші покарання для власників авто на бензині чи дизелі, які паркуються на місцях, відведених для електромобілів. У разі порушення штраф складатиме 850 гривень, що в кілька разів більше нинішнього штрафу, який наразі становить 340 гривень.

Варто також звернути увагу на норму, яке забороняє місцевій владі проводити евакуацію транспортних засобів під час воєнного стану, щоб захистити права власників автомобілів в умовах війни.

Наразі дата другого читання законопроєкту №9092-3 не призначена. Зміни вступлять в силу лише після його затвердження.