Здавалося б, що складного підтримувати свій автомобіль у хорошому стані на постійній основі. Для цього в наші дні є всі умови, та й до того ж немає потреби сильно витрачатись, оскільки всі необхідні заходи можна робити самостійно. Однак автомобілісти забувають про свої звички, які насправді згубно впливають на машину та заважають підтримувати її у хорошому стані. Про це розповів власник автосервісу, пише wheel-news.com.

Яскравим прикладом серйозної помилки є переміщення на порожньому баку, коли вже спалахнула лампочка, що вказує на дефіцит палива. Досвідчені автомобілісти знають, що це робити не бажано як на сучасних моделях, так і на машинах з великим пробігом. Справа в тому, що у старих ТЗ через нестачу пального починає грітися і працювати на зношування паливний насос. У сучасних машин більше проблем виникає з паливною системою, куди проникає осад із бака.

Ще одна технічна помилка, яку досить часто роблять автомобілісти, які володіють машиною з механічною трансмісією, – це пересування з постійним утриманням ноги на педалі зчеплення. Подібним грішать як новачки, так і досвідчені водії. Насправді ж ця дія стає причиною передчасного зношування механізму і, як наслідок, непередбачених витрат на ремонт, який, до речі, у наші дні коштує суттєвих грошей.

Коли здійснюється паркування транспортного засобу, багато автомобілістів намагаються притиснутися якомога ближче до бордюру, що захищає, щоб максимально убезпечити своє ТЗ від оточуючих. Насправді не бажано взагалі торкатися колесами таких штучних огорож, оскільки це може вилитися у пошкодження покришок. Зрозуміло, від одного-двох разів нічого не буде, але від постійних наїздів на перешкоду можуть з’явитися мікротріщини, які внаслідок цього стануть причиною передчасного зношування шин.

Сучасні ТЗ, як і раніше, оснащуються стоянковим гальмом, незважаючи на те, що багато автомобілістів їм просто не користуються. Справа в тому, що у автоматичних коробок передбачений режим Parking, а на «механіці» можна вибрати передачу і заглушити мотор. У той же час, від ручного гальма не варто відмовлятися, так як зупинка автомобіля навіть під невеликим ухилом робить зайве навантаження на трансмісію. Крім того, на машинах з МКПП від цього також страждає ремінь ГРМ.

Наслухавшись виробників та горе-експертів, деякі автомобілісти почали відмовлятися від прогріву силового агрегату перед поїздкою. Цього робити в жодному разі не можна, адже таким чином швидше зношується двигун. Справа в тому, що прогрівання потрібно для поширення мастила по системі, в холодну пору року, щоб вона встигла дійти до робочої температури. В іншому випадку від неї не буде особливого користі, адже масло не буде до цього моменту належним чином захищати елементи, що труться.