Toyota випустила на український ринок свою модернізовану версію гібридного кросовера Corolla Cross. Цей автомобіль демонструє дуже хорошу економічність, споживаючи всього 4,1 літра пального на 100 км пробігу в умовах міста, пише «Автотема».

Toyota трансформувала легендарну Corolla в розширену лінійку автомобілів. Серед них є позашляховий Corolla Cross — хетчбек з новітньою гібридною системою п’ятого покоління від Toyota. Ця модель вирізняється деякими унікальними елементами ззовні та підвищеним кліренсом порівняно зі стандартною Corolla. Попри позиціювання моделі як позашляхового хетчбека, багато фахівців вважають Corolla Cross кросовером.

На українському ринку гібридний Toyota Corolla Cross доступний у чотирьох версіях: Live, Active, Lounge та Premium. Версія Live має такі опції як: двозонний клімат-контроль, мультимедійна система з 8-дюймовим кольоровим тачскріном, а також 17-дюймові легкосплавні диски.

Версія Active оснащена мультимедійною системою з 10,5-дюймовим дисплеєм і 18-дюймовими дисками. До особливостей цієї комплектації належать: система активної допомоги на поворотах, система стабілізації, хромовані деталі на вікнах, рейлінги, три режими водіння та багатофункціональне кермо зі шкіри з опцією підігріву.

Варіант комплектації Lounge включає автоматичне відкриття дверей багажника, систему безключового доступу та запуску двигуна Smart Entry and Start, моніторинг “сліпих” зон та блокування дверей, що запобігає їх відкриттю, коли ззаду наближаються об’єкти.

У версії Premium, крім вищезазначеного, пропонується система попередження та гальмування RCTAB, що реагує на поперечний рух ззаду, 12,3-дюймова цифрова приладова панель, бездротовий зарядний пристрій за стандартом Qi та датчики паркування спереду та ззаду з автоматичним гальмуванням.

Стандартна версія гібридного кросовера Toyota Corolla Cross коштує в Україні від 1 378 916 гривень. Автомобіль обладнаний 2,0-літровим бензиновим двигуном з потужністю 197 к. с. та крутним моментом 188 Нм, а також електродвигуном потужністю 83 к.с. Трансмісія представлена безступінчастою коробкою передач (e-CVT) та переднім приводом. Споживання палива складає 4,1 літра на 100 км у міських умовах, 4,5 літра за містом та 4,3 літра в змішаному циклі. Викиди CO2 становлять 97 г/км.

Hybrid Corolla Cross розганяється з 0 до 100 км/год за 7,7 секунди та має максимальну швидкість 180 км/год.