Паливо з нижчим октановим числом, яке не відповідає рекомендаціям виробника, призводить до проблем із двигуном, повідомив очільник компанії Autolist Віктор Волошин. Крім того, існують й інші негативні наслідки для автомобіля.

Заливати 92-й бензин у бак автомобіля, для якого рекомендовані 95-й або 98-й, не можна. Це призведе до утворення нагару на клапанах, пошкодження поршнів і блоків циліндрів, пише avtosota.

Крім того, продуктивність автомобіля знизиться. Бензин А-92 частіше викликає детонації під час робочого процесу мотора. А також 92-й може виробляти більше шкідливих викидів – оксидів азоту і вуглеводнів., – сказав Волошин.

За словами експерта, невідповідне паливо загрожує зниженням економічності. А з урахуванням різниці у вартості між видами бензину, вигода від використання дешевого палива, сходить нанівець.

Експерт розповів, як врятувати автомобіль, якщо залито неякісний бензин

Потрібен евакуатор, автосервіс і послуга промивання паливного бака

Українцям дали пораду, що робити, якщо в машину потрапило неякісне паливо. Автомобільний фахівець поділився з автомобілістами алгоритмом дій, якщо на АЗС залили неякісне паливо. Експерт рекомендує доставити автомобіль на евакуаторі до сервісу, де бензин мають злити і промити паливний бак і всі компоненти, що належать до системи.

Крім того, найімовірніше, знадобиться заміна паливного фільтра, оскільки забруднена деталь посилюватиме проблеми. Не зайвим буде провести діагностику силового агрегата і в разі необхідності відремонтувати двигун.

Спеціаліст настійно не рекомендує самостійно усувати несправності, пов’язані з неякісним паливом. Звернення до кваліфікованих фахівців допоможе мінімізувати збитки і запобігти дорогому ремонту в майбутньому, – зазначив експерт.