Кросовер Toyota RAV4 має величезний попит на ринку вживаних автомобілів, що неодмінно позначається на його вартості. Нині за RAV4, якому вже виповнилося вісім років, зазвичай просять приблизно мільйон гривень. Фахівці вирішили пошукати варіанти, які можуть конкурувати з цією моделлю на вторинному ринку, зокрема знайшли чотири великі SUV, ціна яких не перевищує одного мільйона гривень, пише «Автотема».

Якщо ви шукаєте надійний автомобіль, то Volkswagen Touareg, якому від 8 до 9 років, може бути чудовим вибором. Його двигуни славляться своєю надійністю, проте вони вимагають високоякісного пального. Основна проблема з бензиновими моторами — це їхній апетит до пального, особливо у місті, де споживання може скласти до 25 літрів на сто кілометрів. Автоматична КПП Touareg, яка є удосконаленою версією трансмісії Aisin, також відома своєю довговічністю. Що стосується кузова та підвіски, вони добре протистоять випробуванням часом.

Щодо Kia Sorento Prime, яка також має вік 8-9 років, то її можна знайти з дизельним двигуном, а також з бензиновими версіями 2.4 (188 к.с.) та V6 3.3 (250 к.с.). Фахівці зазвичай радять вибирати бензинові моделі, оскільки дизельні, хоча й не надто проблематичні, вимагають якісного пального і споживають багато масла. Коли мова йде про загальну надійність, Sorento Prime трохи відстає від Toyota RAV4, зокрема через часті поломки розхідних матеріалів гальмівної системи.

За мільйон гривень можна знайти на ринку автомобіль Volvo XC60 першого покоління, якому 8-10 років, з пробігом приблизно 150 тис. км. Бензинові турбодвигуни цієї моделі мають декілька вразливих елементів, в той час як дизельні агрегати виявилися надійнішими та менш схильними до частих поломок. Автоматична КПП у цьому авто вимагає додаткового охолодження, тому часто доповнюються додатковим радіатором. Також необхідно регулярно змінювати рідину в трансмісії. Моделі після рестайлінгу 2014 року вважаються більш надійними, оскільки було виправлено багато помилок попередніх версій. Однак вартість запчастин для цих шведських автомобілів залишається високою.

Nissan Pathfinder четвертого покоління також можна придбати за один мільйон гривень, очікуваний вік такого авто становитиме 8-9 років з пробігом до 150 тис. км. Головною проблемою цього SUV є його трансмісія. Єдиний можливий варіант — це надійний атмосферний двигун VQ35DE V6 3.5 потужністю 249 к.с. та варіатор Jatco JF017E, який має певні недоліки. Попри це експерти вважають, що варіатор Pathfinder краще спроєктований, ніж CVT у Toyota RAV4. Pathfinder також має деякі проблеми з підвіскою та слабкими підшипниками, але в цілому залишається просторим та комфортабельним автомобілем.