Зустріч із поліцією на дорозі може бути напруженою, особливо якщо ви не впевнені, як правильно відповісти на запитання інспектора. Експерти рекомендують бути готовими до 5 типових фраз поліцейських, щоб уникнути можливих проблем, пише SUV News.

  • «Де працюєте?»

Таке питання часто задають для отримання інформації для складання протоколу про порушення. Інспектор також може спробувати оцінити вашу здатність до оплати штрафу. Відповідайте чесно і коротко, уникаючи деталей про ваш дохід або посадові обов’язки.

  • «Куди прямуєте?»

Це питання може стосуватися перевірки на вживання алкоголю. Відповідайте впевнено і конкретно, уникаючи будь-яких підстав для підозр. Якщо маєте підозру, що випадково перевищили швидкість, скажіть, що поспішаєте в аптеку за ліками або на надання невідкладної допомоги.

  • «Де навчається ваша дитина?»

Якщо в автомобілі перебуває дитина, інспектор може запитати про це, щоб визначити її вік і переконатися, що вона перевозиться відповідно до правил безпеки. Відповідайте чесно і без вагань.

  • «Порушуєте?»

Це запитання може бути спробою підставити вас, спонукати вас відчути провину або збентеження. Найкраще відповісти спокійно і уточнити, на що саме вони натякають. Невпевненість може створити в поліцейського враження, що він може звинуватити вас у порушенні.

  • «І що з вами робити?»

Це може бути спробою натякнути на вимогу хабаря. Не пропонуйте гроші і не погоджуйтеся на такі умови. Ввічливо попросіть інспектора пояснити, що саме він очікує від вас.