Новий Suzuki Swift 2024 року тільки-тільки дебютував на ринку. Однак це не завадило японському виробникові зробити четверте покоління моделі ще дешевшим. Тепер хетчбек пропонується зі значною знижкою, що досягає 2968 євро або майже 87 000 грн. Таким чином, вартість машини становить 17 039 євро. «Японець» виявився навіть дешевшим за Peugeot 208, пише Wheel News.

Новий Suzuki Swift пропонується покупцям у трьох варіантах виконання: S1, S2 і S3. Причому подешевшала саме початкова модифікація. У ній автомобіль укомплектований повним пакетом подушок безпеки, панеллю приладів з 4,2-дюймовим екраном, мультимедіа з 9-дюймовим тачпадом, світлодіодними фарами денного світла, 15-дюймовими сталевими дисками, мультикермом з регулюванням за глибиною та висотою, кондиціонером, системою безключового доступу, задніми паркувальними датчиками, моніторингом стану водія та ін.

Хетчбек приводиться в рух за допомогою 1,2-літрового бензинового двигуна, доповненого 12-вольтовою технологією MHEV. Він генерує 83 к.с. потужності при 112 Нм крутного моменту. Як трансмісію встановлено МКПП на п’ять швидкостей, привід – передній. До першої «сотні» автомобіль розганяється за 12,5 сек за максимальної швидкості в 165 км/год.

Японська модель є дуже економічною, оскільки на кожні 100 км шляху вона витрачає лише 4,4 літра палива.