Mazda MX-5 з яскравим дизайном – це дуже недорога модель, яка подобається покупцям уже багато років за керованість та швидкість. Компактний спорткар успішний на ринку, проте виявилася проблема, через яку продаж моделі зупинили.

Деталі стали відомі Motor1, повідомляє OBOZ.ua. Причиною стало програмне забезпечення блоку управління двигуном у модифікації з 2-літровим мотором. З таким програмним забезпеченням в Японії машини отримали 10 760 покупців Mazda MX-5.

Загалом програмне забезпечення в порядку, і виробник заявляє, що машини повністю безпечні. Однак до вирішення проблем продаж призупинено, а новим покупцям доведеться почекати свої автомобілі трохи довше.

Справа в тому, що програмне забезпечення в серійних машинах відрізняється від того, яке використовувалося в машинах під час сертифікаційних тестів. Тепер все необхідно привести у відповідність.

Фахівці Mazda займаються вирішенням цього питання. Повідомляється, що раніше схожа ситуація виникала з моделями Mazda 3, 6 та компактним хетчбеком Mazda 2.