Часто водії в Україні ігнорують зношеність своїх шин, керуючи автомобілем зі стертою гумою, що несе ризик для їхньої безпеки. Ця недбалість пояснюється тим, що за таке порушення правил дорожнього руху передбачені незначні штрафи, які не завжди збігаються з потенційною загрозою для інших людей. Проте існують ситуації, коли така легковажність може призвести до значних фінансових наслідків для українських автомобілістів, пише «Автотема».

У Польщі існує закон, згідно з яким водіїв можуть оштрафувати на суму до 3 тисяч злотих (приблизно 30,5 тис. грн на сьогодні), якщо їх транспортний засіб вважається небезпечним для пасажирів або інших учасників дорожнього руху. Це також стосується стану шин автомобіля, де мінімально допустима глибина протектора становить 1,6 мм. Для порівняння, в Україні штраф за використання зношених шин складає всього 340 гривень, що в 90 разів менше, ніж у Польщі.

Враховуючи масову міграцію українців до Польщі на власних автомобілях після початку війни, такі штрафи можуть стати несподіванкою та значним фінансовим тягарем, тому про них потрібно знати.