У травні українці майже припинили брати участь в американських страхових аукціонах Copart та IAAI. Хоча до того наша країна впевнено трималася в десятці найбільших покупців американських «битків».

Про це пише видання «Новини.LIVE».

Статистика покупок

Ще з 8 по 14 квітня 2024 року українці викупили 1321 машину на цих аукціонах, що відповідало сьомому місцю в рейтингу країн, які найактивніше брали розбиті авто в США.

Чому українці більше не купують биті автомобілі на аукціонах в США — експерти - фото 1

Але в травні українці зникли з рейтингу найбільших покупців американських «битків». Наприклад, з 20 по 26 травня 2024 року місце України у ТОП-10 найактивніших споживачів аукціонів Copart та IAAI посіла африканська Лівія.

За даними Укравтопром, у першому кварталі 2024 року зі США було імпортовано 14517 нових та вживаних легкових автомобілів, що становить 16,8% від усього імпорту в Україну.

Причини зниження інтересу

За словами дилера авто з США, директора компанії DayDrive Дмитра Буряка, сьогодні кількість замовлень порівняно з початком року знизилась на 60%, дехто відмовляється від автомобілів, навіть якщо вже їх купили на аукціоні в США. На думку дилера, це пов’язано з новим законом про мобілізацію в Україні.

Хоча ще немає реального механізму мобілізації другого авто у власності фізичної на потреби ЗСУ, українці не ризикують ставити на облік ще одне авто. Адже такі автомобілі після імпорту потребують ремонту.