Hyundai продовжує випробування повністю електричної версії свого популярного кросовера Creta. Автомобіль, який, за чутками, має отримати до своєї назви приставку EV, обіцяють показати зовсім скоро.

Днями гендиректор Hyundai Motor India Тарун Гарг дав інтерв’ю індійським автомобільним ЗМІ, в якому розкрив попередній термін прем’єри повністю електричної «Крети». За його словами, офіційний дебют Creta EV має відбутися вже в січні 2025 року. Ймовірно, презентацію електричної модифікації корейського бестселера приурочать до автосалону в Делі, пише UaMotors.

Як повідомляють інсайдери, електртична «Крета» має відрізнятись від свого побратима, який використовує ДВЗ, причому не лише технічно, а й зовні. Новинка матиме власну унікальну ідентичність, а також деякі зміни у стилі. Наприклад, у машини точно буде відсутня решітка радіатора, яка електрокару без потреби, а колісні диски отримають аерооптимізований дизайн.

Різниця буде помітна і всередині кросовера, де очікується поява іншого керма і селектора приводу, розташованого на рульовій колонці.

З технічного боку ходять чутки, що Creta EV розділить електродвигун з версією початкового рівня електричного кросовера Kona Electric. Такий двигун встановлюється спереду і видає близько 138 кінських сил потужності і 255 Нм крутного моменту. Двигун живиться від тягового акумулятора на 45 кВт/год.