Торік світ побачив оновлений кросовер Peugeot 3008. Ця модель, яка є третім поколінням популярного автомобіля, була створена на платформі STLA Medium, розробленій компанією Stellantis. Важливою особливістю є те, що це перший раз, коли Peugeot 3008 представлений у повністю електричному варіанті, здатному подолати більше ніж 500 кілометрів без підзарядки. Проте тепер з’явилася ще одна новинка — версія Peugeot 3008 2024 року з гібридною установкою Plug-In Hybrid 195 e-DCS7. Про це пише «Автотема».

Оновлений кросовер Peugeot 3008, який оснащений PHEV технологією, займає нішу між гібридними MHEV моделями та повністю електричними авто. Він доступний у варіантах комплектації Allure і GT та пропонує різноманітне базове оснащення. Комплектація Allure включає 19-дюймові диски, HD камеру заднього виду, LED освітлення, систему безключового доступу та запуску двигуна, а також два 10-дюймові дисплеї та двозонний клімат-контроль.

Преміальна версія GT доповнена піксельними фарами, 20-дюймовими дисками, оббивкою з алькантари, великим 21-дюймовим вигнутим екраном, електроприводом задніх дверей із системою гучного зв’язку, кермом з перфорованої шкіри та бездротовою зарядкою для смартфонів. Серцем гібридної системи є 1,6-літровий турбодвигун потужністю 150 к.с., який працює в парі з електромотором на 125 к.с. Загальна потужність системи становить 195 к.с. Також автомобіль оснащений 7-ступінчастою роботизованою КПП з подвійним зчепленням. Згідно з даними виробника, споживання палива складає всього 0,9 л на 100 км, а на електротязі автомобіль може проїхати до 87 км.

Ціна нової моделі коливається від 44 160 до 49 160 євро.