Volvo оголосила про відкликання повністю електричного кросовера EX30 через проблему з програмним забезпеченням. Проблема стосується всіх випущених 72 000 примірників. За словами Volvo, у компактного кросовера EX30 на центральному екрані може бути помилка, через яку спідометр переходить у тестовий режим під час запуску автомобіля.

Для усунення збою потрібне оновлення програмного забезпечення по повітрю. Volvo заявила у понеділок, що власники будуть повідомлені про те, які кроки потрібно вжити. Повідомлень про травми чи аварії, пов’язані з цією проблемою, до Volvo не надходило.

Це вже другий збій з січня, коли проблема з програмним забезпеченням вплинула на EX30, який виготовляється в Китаї. Volvo також мала проблеми з програмним забезпеченням нового позашляховика EX90, виробництво якого почалося в США минулого тижня після тривалої затримки.

Акції автовиробника впали на 3,5 відсотка на ранніх торгах у Стокгольмі через цю новину.

Шведський веб-сайт Carup першим повідомив про проблему в EX30, який вже посів 3 місце в рейтингу продажів повністю електричних моделей у Європі, згідно з даними дослідника ринку Dataforce. Кросовер поступається лише Tesla Model Y та Model 3.

EX30 також має допомогти Volvo встановити новий глобальний рекорд продажів цього року. Протягом травня автовиробник збільшив свої глобальні продажі на 41 242 одиниці, з яких 35 309 припадає на EX30.