Кілька років тому компанія Dacia представила прототип нового кросовера Bigster, який мав стати найбільшим автомобілем румунської марки. Терміни дебюту цієї моделі постійно переносили. Тепер відомо, що новий Dacia Bigster у 2025 році надійде на європейський ринок. Причому цей термін, ймовірно, буде остаточним: прототип серійного автомобіля вийшов на дорожні тести, інформує Wheel News.

Зараз румунська модель повністю вкрита захисним камуфляжем. Його наявність побічно вказує на те, що серійний Bigster буде значно перероблений щодо свого прототипу. Автомобіль відрізняється великими розмірами і, судячи зі знімків, менш незграбними обрисами кузова. Він отримав великий повітрозабірник, витягнуту радіаторну решітку і великі фари головного світла.

В основу кросовера лягла стандартна платформа CMF-B. При цьому румунська новинка стане першим автомобілем Dacia, який належить до C-сегменту. Очікується, що довжина кросовера перевищить 4,6 метра. У його салоні розмістять 3 ряди сидінь. Але посадка на останньому, найімовірніше, буде некомфортною.

Румунська новинка вийде на ринок із кількома типами бензинових моторів. Щонайменше один із них буде розрахований на споживання скрапленого газу. На вибір запропонують і кілька гібридних установок, включно з «м’якими» і такими, що підзаряджаються. За чутками, офіційна презентація кросовера відбудеться до кінця літа.