Компанія Lynk & Co представила стильний електричний седан Z10. Новинка отримає потужну силову установку та великий запас ходу і кине виклик Tesla Model S.

Подробиці про авто розповіли на сайті CarNewsChina, інформує novyny.pro.

Компанія Lynk & Co була заснована у 2016 році. Це спільне підприємство Volvo та Geely. Lynk & Co займається випуском гібридних автомобілів. Седан Z10 стане першою повністю електричною моделлю бренду.

Дизайн

Попереду Lynk & Co Z10 розташовані вузькі фари, над якими знаходяться незвичайні денні ходові вогні. На бампері є широкий повітрозабірник. Позаду розміщені широкі світлодіодні ліхтарі, які об’єднані в один блок. Також можна помітити компактний дифузор та активне антикрило.

Габарити Lynk & Co Z10:

  • довжина – 5028 мм;
  • ширина – 1966 мм;
  • висота – 1468 мм;
  • колісна база – 3005 мм.

Новинка отримала обтічний кузов. Коефіцієнт аеродинамічного опору становить лише 0,198.

Інтер’єр та оснащення

В інтер’єрі розташовані компактна цифрова панель приладів та 15,4-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи. Також є кермо з плоскою нижньою частиною.

Мультимедійна система працює на базі Flyme Auto. Вона розроблена у співпраці з Meizu.

У список оснащення увійдуть вентиляція сидінь та система напівавтономного водіння. Також заявлено проєкційний дисплей.

Характеристики та дата виходу

Lynk&Co Z10 заснований на платформі SEA. Цю ж архітектуру використовують різні моделі Lotus, Smart, Zeekr та Volvo.

Седан отримав високоміцний кузов, який на 84,65% виготовлений зі сталі та алюмінію. Жорсткість на кручення складає 45 000 Нм/град.

Крім цього, новинка отримала електромагнітну підвіску. Вона забезпечує високий рівень комфорту.

Lynk & Co Z10 оснащений двома електромоторами, але їхня потужність не розкривається. Відомо, що розгін від 0 до 100 км/год займатиме 3,5 секунди.

Модель отримає акумуляторну батарею великої місткості. Запас ходу становитиме понад 800 кілометрів на одному заряді. Також підтримуватиметься швидка зарядка.

Lynk & Co Z10 надійде у виробництво у другій половині 2024 року. Початкова вартість новинки становитиме близько 200 000 юанів (27 600 доларів).