Перевезення великовагових вантажів потребує спеціальної техніки. І тому приклад – ось цей, сфотографований у Києві автопоїзд. Тут ми бачимо сідловий тягач MAN TGX 26.500, зчеплений із низькорамним багатовісним трейлером, на якому знаходиться мобільний кран Terex. Напівпричіп для підвищення маневреності має поворотні осі.

Цим уже мало кого здивуєш. Однак у нашому випадку є ще один, досить цікавий елемент. Це підкатний візок, встановлений позаду тягача – по діаметру його колеса з двокатковим ошиновуванням набагато менше стандартних коліс для даного автомобіля і іх можна порівняти з колесами напівпричепа. Виявляється, такий підкатний візок дозволяє зменшити навантаження на інші осі та уникнути перевантаження, пише «Автоцентр».

Зазначимо, що представлений автопоїзд належить компанії «Транс-Авто-Д», яка, крім надання транспортних послуг, відома ще й як виробник причіпної техніки під маркою TAD. Вона пропонує різноманітні трейлери-ваговози, в тому числі з поворотними осями для покращення маневреності.