Nissan Leaf є одним із найбільш відомих електрокарів на світовому ринку. Однак історія даної моделі добігає кінця. Новий Nissan Leaf 2025 перетвориться на компактний електрокросовер. Про це офіційно заявили представники японської марки. Пізніше ця інформація була підтверджена рекламним відеороликом, опублікованим компанією Nissan, пише Wheel News.

На основі цього було створено перший рендер нового Leaf. На думку авторів цього зображення, автомобіль переживе кардинальну трансформацію. Він отримає купеподібний кузов з об’ємним дахом і кормою, що злегка виступає. Скруглений капот плавно переходитиме в тонку оптику, яка розширюється з боків, трансформуючись у кілька вузьких світлодіодних стрічок. Замість решітки радіатора розмістять пластикову вставку.

Майбутній кросовер буде збудований на базі концепту, який дебютував ще 2021 року. Це також підтвердили представники компанії Nissan. В основу Leaf ляже платформа AmpR Medium. Тому, як очікується, майбутній кросовер вийде з єдиним електродвигуном, що видає до 217 к.с.

Автомобіль також отримає обладнання, яке встановлює Nissan на останніх моделях. Це стосується нещодавно оновленого мультимедійного комплексу, що підтримує розширені функції взаємодії з мобільною технікою. Офіційна презентація кросовера Leaf має відбутися найближчим часом