Сонливість за кермом є вкрай небезпечною проблемою для сучасних водіїв. Навіть на невеликій швидкості втрата контролю над автомобілем може призвести до трагедії. Саме тому важливо знати, як не допустити подібного. Патрульна поліція Києва назвала водіям 6 ефективних способів уникнути засинання. Про це пише mashyna.com.ua.

Хороший сон перед поїздкою: будь-яка сонливість виникає через втому організму і брак сну. Рекомендується спати перед поїздкою не менше 7 годин.

Уникайте поїздок у традиційний для себе час сну: організм звик до певних часових рамок для сну. Тому в певні години вас буде періодично хилити до сну, навіть, якщо перед цим гарненько поспали.

Не вживайте ліки, що викликають сонливість: закон не дарма забороняє водіям вживати препарати, які викликають сонливість. До речі, за це можна ще й отримати чималий штраф.

Підтримуйте розмову: якщо відчуваєте, що починаєте втрачати зв’язок із реальністю через свою сонливість, краще підтримуйте живу бесіду з пасажирами. Як альтернативу можна увімкнути гучну музику.

Тримайте салон у прохолоді: низькі температури дозволяють підтримувати бадьорість організму.

Робіть перерви: кожні дві години краще зупиняти машину і відпочивати, навіть за відсутності сильної втоми.

Як зрозуміти, що виникла сонливість і варто зупинитися:

– відчули, що моргнули

– часте позіхання і труднощі з підтриманням очей відкритими

– не можете згадати останній дорожній знак

– важкість у руках і мимовільне відпускання педалі газу.