Компанія Toyota оголосила, що з 20 червня вона припинила продажі трирядних кросоверів Grand Highlander і Lexus TX на американському ринку. Причина — проблеми з подушками безпеки. Згідно з інформацією, озвученою виробником, шторка безпеки з боку капітанського крісла може не спрацювати під час аварії, якщо в цей момент буде опущено водійське скло.

Ця подушка безпеки, розташована безпосередньо над вікном поруч із головою водія, призначена для захисту верхньої частини тіла в разі дорожньо-транспортної пригоди. Відкликання зачіпає близько 145 тисяч екземплярів кросоверів Grand Highlander і TX, які були випущені в 2024 модельному році. Нинішніх власників автомобілів буде повідомлено про виправлення несправності в середині серпня, коли Toyota сподівається знайти рішення проблеми.

Обидва автомобілі збираються на одному підприємстві в Прінстоні, штат Індіана. До теперішнього моменту до 2024 року, першого повного виробничого циклу для обох кросоверів, японська марка вже реалізувала 48 840 Grand Highlander і 18 965 екземплярів TX. Обидві машини комплектуються 2,4-літровим чотирициліндровим базовим двигуном із турбонаддувом. У Grand Highlander він доповнений системою Hybrid Max, в результаті його потужність становить 362 к.с. А в TX використовується технологія plug-in-hybrid, завдяки якій його віддача зростає до 406 к.с. Перший у США коштує від 44 715 доларів, а другий – від 55 050 доларів.