Стартували продажі Hyundai Staria 2025 модельного року. Мінівен отримав нові функції, зокрема додаток для відстеження транспортних засобів на смартфоні, але це призвело до зростання цін на корейську модель. Тепер вона стартує з позначки 49,5 тисяч доларів США. При цьому автомобіль позбувся деяких систем, що відповідають за безпеку, інформує Wheel News.

Зокрема, система оповіщення про “сліпі” зони більше не може самостійно гальмувати або ухилятися від виявлених нею небезпек. Вона лише попереджає водія звуковими та візуальними сигналами. За словами представника корейської компанії, це пов’язано зі “змінами у виробництві”. Але це не вплине на 5-зірковий рейтинг безпеки мінівена, оскільки системи попередження про “сліпі” зони не є ключовою частиною випробувань незалежного органу з краш-тестування.

У модифікаціях Elite і Highlander “кореєць” тепер оснащений двірниками з датчиками дощу і новим брелоком у формі логотипу Hyundai. Ще автомобіль отримав 5 років безоплатної підтримки додатка для смартфона Bluelink, до функціоналу якого входять віддалене блокування/розблокування, автоматичні сповіщення про зіткнення, можливість надсилати маршрути на супутник машини, навігація та ін. Моторна лінійка Staria, як і раніше, охоплює 3,5-літровий бензиновий двигун на 272 к.с., який поєднується з АКПП і переднім приводом, і 2,2-літровий дизель на 176 к.с. Він працює в тандемі з тим же “автоматом”, але вже з повнопривідною системою.