Ще минулого року найдешевший новий електромобіль коштував близько 30 тисяч доларів. Проте тепер активно з’являються електромобілі з ціною близько 25 тисяч доларів, а то й дешевше, і новий компактний кросовер Hyundai Inster стане одним із них, пише META.

Inster трохи вищий за усім знайомий хетчбек Hyundai i20, але трохи коротший. Найкращим прикладом для розуміння його розмірів буде Suzuki Ignis.

Кілька аспектів Inster свідчать про те, що це більше, ніж електрокар для міста, наприклад, діапазон. Хоча точні офіційні цифри ще не оприлюднені, Hyundai каже, що початкова модель потужністю 96 к.с., з батареєю 42 кВт-год, пропонуватиме щонайменше 290 кілометрів на повному заряді, а версія 113 к.с., 49 кВт-год — приблизно 355 кілометрів. Це дуже пристойні цифри, враховуючи, що конкурент Citroën e-C3 має офіційний запас ходу до 320 кілометрів.

Цей вправний малюк зможе заряджатися з 10 до 80% за 30 хвилин. Також його акумулятор можна буде використовувати для живлення інших приладів. Тепловий насос буде у стандартній комплектації, тому холодна погода не має лякати Inster.

Інтер’єр підкреслює, можливо, несподівану універсальність моделі. Кожне сидіння можна скласти, а задні окремо зсуваються та відкидаються – єдиним недоліком є ​​відсутність середнього сидіння. Ті, кому вдалось побувати на задніх сидіннях в Inster, зазначають, що коли вони повністю зсунуті назад, доступно надзвичайно багато, як для такого маленького автомобіля, простору для ніг і голови.

Об’єм багажника коливається від 351 літра (як у VW Polo), до 280 літрів, коли обидва сидіння повністю зсунуті назад. Навіть у другому випадку це більше, ніж у Hyundai i10.

Приладова панель і загальна якість салону середні для класу малих кросоверів. Усюди багато пластику, але інформаційно-розважальна система та цифрова приладова панель тішать. Щобільше, Hyundai каже, що навіть Inster початкового рівня буде добре оснащений, матиме підігрів передніх сидінь і супутникову навігацію.

Inster надійде в січні 2025 року, і хоча вартість ще не оголошена, очікується, що модель коштуватиме приблизно 25-27 тисяч доларів. Конкурент e-C3 коштуватиме на тисячу-дві дешевше, але Dacia Spring все ще залишиться найдешевшим електромобілем, хоча й пропонує вона значно менший запас ходу.