Кабінет міністрів навів у відповідність із Законом «Про санкції» Порядок державної реєстрації та зняття з обліку транспортних засобів усіх типів, марок та моделей. Відповідні зміни зробили на засіданні 25 червня.

Про це повідомляє «Автоцентр» із посиланням на представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука. За його словами, тепер, відповідно до Державного реєстру санкцій, передбачено обов’язкову перевірку відомостей про осіб, які звертаються до сервісних центрів МВС за отриманням відповідних послуг. У разі, якщо буде встановлено факт застосування санкцій до особи, йому буде відмовлено у знятті ТЗ з реєстрації або проведенні щодо нього перереєстрації.

Внесені зміни стосуються таких видів транспорту: автомобілів, автобусів, самохідних машин, мотоциклів усіх типів/марок/моделей, мопедів, причепів, напівпричепів, мотовізок, а також іншого прирівняного до них транспорту.

«Визначено, що у разі встановлення факту застосування санкцій до фізичних чи юридичних осіб, які звернулися за здійсненням державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів (зокрема, у зв’язку з вибракуванням (списанням) транспортного засобу загалом), уповноважена особа сервісного Центру МВС відмовляє у вчиненні таких дій, якщо вчинення таких дій призведе до порушення обмежень (заборон), встановлених санкцією відповідного виду», – написав Мельничук.