У Великій Британії продають болід «Формули-1» Jordan-Ford 191. Саме на цьому авто в 1991 році провів свій перший Гран-прі Міхаель Шумахер. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на сайт DK Engineering.

Міхаель Шумахер потрапив до ірландської команди Jordan випадково. Їхній основний пілот Бертран Гашо потрапив до в’язниці через бійку і перед Гран-прі Бельгії знадобилася термінова заміна.

У Jordan звернули увагу на молодого Міхаеля Шумахера, який виступав у перегонах на витривалість за Mercedes-Benz. З ним терміново підписали контракт.

Міхаель Шумахер вперше сів за кермо боліда «Формули-1» і під час практичних заїздів мав небагато часу, щоб познайомитися з авто. Втім, він опанував Jordan-Ford 191 і в кваліфікації посів п’яте місце.

А от виступити вдало в дебютних перегонах не вдалося. Уже на першому колі Шумахер зійшов через несправність зчеплення. Це була єдина гонка німця за Jordan, адже перед наступним Гран-прі він перейшов у команду Benetton.

Авто Шумахера непогано збереглося. Легке (510 кг) карбонове авто оснащене 3,5-літровим V8 Ford Cosworth потужністю 650 к. с. і 6-ступінчастою механічною КПП. Ціна авто не називається.