Китайські автомобілі продовжують підкорювати український ринок. Головні їхні переваги – низька ціна і високий рівень технологічності. Водночас є у цих машин і низка своїх типових недоліків. Експерти назвали їх.

Кузов і корозія

Дуже часто в Україну з Китаю поставляють автомобілі, які мають недостатній захист від корозії або взагалі не мають його. Багато в чому це пов’язано з різними умовами експлуатації транспортних засобів у Піднебесній і в наших краях. До того ж тамтешні виробники часто економлять на якості матеріалів, що є ще одним каталізатором для утворення і розвитку корозії, пише «Твоя машина».

Малопотужні двигуни

Через те, що багато двигунів китайських авто мають недостатню потужність, українські водії часто перенавантажують силові установки, що призводить своєю чергою до підвищеного зносу. Нерідко до цього додаються проблеми з трансмісією. “Роботи” і варіатори з Китаю ламаються дуже часто, але їхній ремонт обходиться в чималі суми.

Китайські “болячки”

Відмова електроніки стала типовою проблемою китайців. Підвисання систем, поганий відгук електричних компонентів – все це вже сприймається як норма, якщо йдеться про автомобілі з КНР. Часто так відбувається через економію виробника на матеріалах, а також проникнення вологи в місця, де її бути взагалі не повинно.