Легендарна модель Ford Capri повертається. Звичайно, у нової автівки практично нічого спільного з купе 1970-х років, але вона має всі задатки для того, щоб стати такою ж популярною, пише META.

Хоч класична Capri була типовим купе, новинка є кросовером-купе, що не дивно, враховуючи популярність такого кузова у покупців. З першого погляду важко помітити схожість з класичною Capri, але вона є й проглядається у ліхтарях та формі бічних вікон.

Якщо назву й деякі елементи дизайну новинка запозичила в класичної моделі, то всередині є багато запозичень від електричного Ford Explorer (і Volkswagen, відповідно, адже Ford кілька років тому підписала угоду з німецьким брендом, що дозволяє використовувати деякі елементи його електромобілів).

Найбільш продаваним Capri, ймовірно, буде 77 кВт-год Extended Range RWD (задній привід), оскільки це буде найдоступніша версія (принаймні на момент запуску) і офіційно зможе проїхати до 630 кілометрів на одній зарядці. Тим часом конкуренти, такі як Kia EV6 і Volkswagen ID 5, проїжджають на 80-100 кілометрів менше.

Як альтернатива, якщо продуктивність є пріоритетом покупця, а ціна не є перепоною, то випускатиметься Extended Range AWD (повний привід) Capri, який підвищує потужність з 282 до 335 кінських сил і скорочує час розгону до сотні з 6,4 секунди до 5,3 секунди. Правда, він менш ефективний, але офіційний запас ходу все одно становить 590 кілометрів, чому сприяє трохи більша батарея на 79 кВт/год.

Як бонус, AWD має вищу максимальну швидкість зарядки: 185 кВт проти 135 кВт. Це означає, що поповнення на 10-80% можливе за 26 хвилин (задньопривідна версія заряджається на дві хвилини довше).

Салон майже такий, як і в Explorer. На приладовій панелі домінує величезний 14,6-дюймовий сенсорний екран. Він має нову особливість: його можна нахиляти під різними кутами відповідно до уподобань водія та відкривати або приховувати деякі місця для зберігання під ним. Крім того, екран блискавично реагує на команди й дотики.

Інше стандартне обладнання Capri включає безключовий доступ і запуск, підігрів керма, підігрів передніх сидінь, масажне сидіння водія та камеру заднього виду.

До цього комплектація Premium додає навколишнє внутрішнє освітлення та двері багажника з електроприводом, а також замінює стандартну стереосистему з сімома динаміками на систему B&O з 10 динаміками.

Попри більш витончений дах, ніж в Explorer, Capri фактично більш практичний у деяких аспектах, тому що він довший і має об’єм багажника 572 літри проти 470 літрів у Explorer. Для порівняння, ID 5 забезпечує 549 літрів, а Kia EV6 490 літрів, хоча останній є єдиним із трьох, що має додатковий багажний простір під капотом.

Відроджений Capri з’явиться у продажу вкінці 2024 року й коштуватиме від близько 62 тисяч доларів.