Нещодавно стало відомо, що компанія Suzuki має намір прибрати зі свого асортименту, представленого на європейському ринку, відразу три моделі. Це пов’язано з тим, що японські автомобілі не відповідають вимогам екологічного законодавства ЄС. І, як стало відомо минулого тижня, виробник почав робити перші кроки в цьому напрямку. Під ніж потрапив Suzuki Jimny 2024 року, пише Wheel News.

Попрощатися з Сузукі Джимні 2024 японський бренд вирішив випуском особливої ​​модифікації, яка отримала назву Horizon. Автомобіль у цьому виконанні оснащується лише двигуном внутрішнього згоряння. Тим часом дана модифікація відкриє шлях для електрифікованого наступника позашляховика.

Особлива версія дебютувала в Німеччині. Автомобіль випустять обмеженою партією – лише 900 екземплярів. Модель може похвалитися оригінальним обвісом та великим пакетом аксесуарів. Від стандартного Jimny новинка відрізняється решіткою радіатора, виконаною в ретро-стилістиці. На неї нанесено великий напис Suzuki. Також позашляховику дісталися захисна алюмінієва пластина на бампері, відповідні бічні спідниці, чохол запасного колеса із шильдиком японського бренду та бризковики, що доповнюють чорні сталеві диски.

Кузов Suzuki Jimny 2024 в спеціальній модифікації можна пофарбувати тільки в один відтінок Medium Grey, який поєднується з чорними наклейками. У комплект аксесуарів входять знімний зчіпний пристрій для тих, хто хоче використовувати цей позашляховик із сходовою рамою для буксирування. Салон автомобіля має двомісну конфігурацію. Завдяки рівній підлозі об’єм вантажного простору досягає 863 літри. Під капотом японської моделі знаходиться знайомий 1,5-літровий бензиновий атмосферний двигун. Він генерує 101 кінську силу потужності при 130 Нм крутного моменту. У спецверсії цей двигун працює в тандемі виключно з механічною КПП. Привід – повний. Але передні колеса підключаються лише на вимогу, коли потрібне додаткове зчеплення з дорогою. Зазначимо, що з 2021 року норми викидів змусили Suzuki пропонувати Jimny виключно у форматі LVC у Європі та Великій Британії. Тобто, без другого ряду крісел під виглядом комерційної машини.

Спеціальний Сузукі Джимні 2024 року вже дістався німецьких дилерських центрів. Вартість позашляховика стартує з позначки 32340 євро . Для порівняння, базова ціна на автомобіль у Німеччині становить 29 490 євро. Тобто японська модель подорожчала приблизно на 3 000 євро. При цьому вже відомо, що позашляховик у майбутньому повернеться до Великобританії. У рамках майбутнього рестайлінгу він отримає м’який гібридний двигун. Також компанія підтвердила, що ведуться роботи з випуску повністю електричної версії машини. Її дебют намічено до 2030 року.