Понад 14 років тому в Києві було презентовано новий автобус від компанії «Еталон». На міжнародній виставці Busworld показали громадський транспорт з низькою підлогою БАЗ А1110 «Ромашка». Автобус після прем’єри та презентації отримав найвищу нагороду Busworld та Золоту медаль.

Довжина автобуса складає 10,7 м та отримала власний НДІ Бориспільського автозаводу, яке розташовувалося у Львові. Кузов виготовили з урахуванням всіх світових стандартів та за найвищими технологіями. Транспорт отримав високоякісні комплектуючі німецького та італійського виробництва.

Салон розраховано на 98 пасажирів, з яких 27 місць для сидіння та одне місце для інвалідного візка. Звісно, що на той час машина вже мала передові технології, наприклад, зміна висоти підлоги. Завдяки пневматичній підвісці автобус присідав на 80 мм.

Під капотом «Ромашки» знаходився 6-циліндровий турбодизель Hino (Євро3) індійського виробництва з робочим об’ємом 5,76 л та потужністю 183 к. с., що працював Цюу парі з механічною 6-ступеневою коробкою передач ZF. По місту автобус витрачав 28 л на 100 км, а максимальна швидкість досягала 80 км/год.

Звісно, що такий прогресивний автобус для 2010 року був завибагливим, а тому транспорт не пішов на виробництво. Проєкт БАЗ А1110 «Ромашка» закрили.