З початку 2024 року в Україні продали понад 2,1 тисячі нових автомобілів марки BMW. Як зазначає асоціація “Укравтопром“, цей показник на 7,5% випереджає минулорічний рівень і є найвищим в історії нашої країни.

Преміальний бренд впевнено застовпив за собою місце в ТОП-5 найбільш продаваних автомобілів в Україні, пише «Твоя машина». Повідомляється, що в 2008 році, коли кількість продажів нових автомобілів в країні була піковою, кількість реалізованих BMW обмежилася 978 одиницями.

Загалом у другому кварталі поточного року українці поставили на облік 2775 нових автомобілів преміум-класу. З них BMW продемонструвала найкращий результат – 1334 одиниць. Вартість машин баварського бренду при цьому варіюється від 1,5 до 7 млн гривень. Серед лідерів преміальних марок за кількістю продажів в Україні також Mercedes-Benz, Lexus, Land Rover і Porsche.

Серед причин такого високого попиту на нові автомобілі преміум-класу в Україні називають відкладений попит з боку чиновників. Журналістські розслідування продемонстрували, що в нашій країні головною рушійною силою на ринку елітного транспорту є саме ця категорія покупців. Зрозуміло, лише деякі з них можуть дозволити собі купівлю нового преміального авто за офіційний дохід.