Поведінка водіїв у великих містах і малих селах часто значно відрізняється. Це пов’язано з соціальним статусом і нестачею адекватного поліцейського контролю. Водночас мешканці сіл не уникають відповідальності за порушення правил дорожнього руху, пише SUV News.

У селах часто користуються малокубатурними транспортними засобами, такими як скутери, мопеди і мотоблоки, які використовуються для пересування і навіть транспортування вантажів. Більшість таких засобів часто не реєструється в МВС і водії не оформляють на них необхідні права. Також існує погляд, що наявність посвідчення категорії “А” вже дозволяє використовувати мопеди без необхідності отримання категорії “А1”. Це призводить до систематичних порушень Правил дорожнього руху, а в деяких селах поліція може не з’являтися протягом місяців.

Юристи попереджають, що самовільне користування мопедами і скутерами може призвести до штрафів: 850 гривень за відсутність реєстрації (1700 гривень за повторне порушення) і 3400 гривень за відсутність водійських прав (40 800 гривень за повторне порушення).