В Україні ось уже третій рік діє воєнний стан, який пов’язаний з повномасштабним вторгненням РФ і бойовими діями проти окупантів. У зв’язку з цим українці мають бути готові до будь-яких позаштатних ситуацій. Автомобілісти — не виняток.

Міністерство реінтеграції склало спеціальний перелік предметів, які варто возити з собою в машині під час війни, пише «Твоя машина».

1. Лопата

Універсальний інструмент, який може виявитися незамінним помічником в умовах воєнного часу. Її можна використовувати як за прямим призначенням, щоб розчистити дорогу, так і для інших цілей, включно із самообороною.

2. Ніж

Буде корисний, якщо потрібно перерізати дроти або стропи, розрізати одяг у разі поранення і навіть створити тимчасове укриття.

3. Невелика сокира

Знадобиться для рубки деревини, створення перешкод і навіть для ремонту авто.

4. Буксирний трос

Від застрявання в умовах бездоріжжя не застрахований ніхто, як і від раптової поломки. При цьому взяти машину на буксир без спеціального троса неможливо.

5. Рулон армованого скотчу

Знадобиться для тимчасового ремонту пошкоджених частин автомобіля.

Також у відомстві рекомендували завжди мати в машині води, їжі та теплого одягу. Краще покласти в бардачок зарядку та ліхтарик. Не зайвим буде мати в багажнику невелику каністру із запасом пального.