Автомобіль Lotus Evija X, що існує в єдиному екземплярі, потрапив в аварію на фестивалі швидкості в Гудвуді. Британська компанія привезла на щорічний захід унікальний батарейний автомобіль, вартість якого становить близько 2,3 мільйона доларів. Під час традиційного заїзду машина встигла проїхати лише кілька десятків метрів по прямій.

На опублікованому відеоролику видно, що Evija X різко стартує з пробуксовкою, ховаючись за клубами диму від палаючих шин. За кілька миттєвостей суперкар різко розвертає вправо, внаслідок чого машина на швидкості врізається у відбійник. Унаслідок зіткнення електрокар зазнав серйозних пошкоджень передньої частини кузова. Однак капсула салону залишилася цілою, тому пілот не постраждав, пише Nnews.

За попередніми даними, аварія сталася через збій у програмному забезпеченні, через який вийшла з ладу силова установка моделі. Lotus Evija X обладнаний чотирма електродвигунами, сумарна віддача яких становить 2039 кінських сил. До “сотні” суперкар, який створювали з метою встановлення рекорду Нюрбургрингу, розганяється менш ніж за три секунди.