В автомобілі важко знайти агрегат важливіший за двигун. Останній, утім, має свій ресурс, який рано чи пізно вичерпується. Однак, як з’ясувалося, продовжити термін служби можна шляхом натискання всього однієї кнопки на приладовій панелі автомобіля. Досвідчений автомеханік Скотті Кілмер розповів, як це зробити.

На своєму YouTube-каналі експерт звернув увагу водіїв на популярну сьогодні функцію автоматичного запуску/відключення двигуна. Її цінують за те, що вона допомагає економити паливо і скорочує кількість шкідливих викидів. Водночас Кілмер підкреслює, що ця опція прискорює знос двигуна, пише «Твоя машина».

Скотті нагадав, що до 97% втрати ресурсу будь-якого мотора припадає саме на момент запуску. Чим частіше запускати двигун, тим швидше він вийде з ладу. Функція дистанційного запуску в рази збільшує кількість запусків, скорочує термін служби мотора. Її відключення відповідно збільшить ресурс силової установки. Зробити це можна шляхом натискання кнопки з літерою “А” і круглою стрілкою навколо неї. За словами Кілмера, в такому разі двигун прослужить удвічі довше.