Японський автовиробник офіційно знімає з продажів свій наймасовіший електромобіль – LEAF другого покоління. Торік продажі Nissan LEAF знижувалися на всіх ключових ринках: у Японії (-21%), США (-40%) і Європі (-35%). Ця тенденція збереглася протягом перших п’яти місяців 2024 року.

Після припинення виробництва LEAF у Британії на початку цього року, Nissan збирається зупинити продажі цього електричного хетчбека в Австралії. За словами представника Nissan Australia, клієнти з Австралії та Нової Зеландії ще деякий час зможуть купувати авто, але лише доки не закінчаться запаси.

Очікується, що LEAF замінить електричний кросовер Ariya, пише Avtosota. Водночас виробництво електричного хетчбека LEAF продовжується в Теннессі для ринку Північної Америки і Японії.

За словами Nissan, LEAF наступного покоління буде купе-кросовером. Відомо також, що він буде спортивнішим і компактнішим, ніж майбутні електромобілі Qashqai і Juke. Зазначається, що Nissan інвестує до 3,8 мільярда доларів у виробництво електромобілів нового покоління на своєму заводі в Сандерленді, включаючи моделі LEAF, Qashqai та Juke.