У Німеччині почалися продажі нової Skoda Octavia RS 2025 року. Це спортивна версія флагманської моделі чеської компанії. Автомобіль доступний у двох варіантах кузова: седан та універсал. А за характеристиками топову модифікацію моделі можна порівняти з VW Golf Clubsport. Також машина вирізняється більш агресивним дизайном у поєднанні з передовими технологіями на борту, пише Wheel News.

Головною «родзинкою» екстер’єру автомобіля є глянсово-чорні грати радіатора. Аналогічну обробку отримали корпуси зовнішніх дзеркал, бічні вікна та задній спойлер. У чорний колір пофарбовані 18-дюймові легкосплавні диски. У випадку з універсалом на даху можна побачити затемнені рейлінги. Усередині спортивної версії моделі покупців зустрінуть оббивка з чорної тканини з червоним рядком та карбоновим декором, передні крісла з обігрівом, педалі з нержавіючої сталі, 13-дюймова мультимедіа з навігацією.

Крім того, в оснащення машини входять 2-зонний клімат, бездротова зарядка для смартфонів, голосовий помічник з підтримкою ChatGPT, адаптивний круїз-контроль, динамічний помічник далекого світла та інші опції. Також покупці можуть обрати особливий варіант виконання салону RS Lounge. Автомобіль рухається за допомогою 2,0-літрового бензинового двигуна потужністю 265 к.с. Він працює в тандемі з 7-ступінчастим «роботом» та переднім приводом. Першу сотню модель набирає за 6 секунд при максимальній швидкості 250 км/год. Вартість седана становить 46990 євро, а універсала – 47790 євро.