Перший прототип кросовера Volkswagen Tiguan третього покоління показали 13 місяців тому, а восени 2023 року німці презентували серійний варіант автомобіля. І лиш тепер Volkswagen повідомив, що він прямує в Україну. «Автосвіт» повідомив, які комплектації запропонують та скільки все це задоволення коштуватиме.

Новий Volkswagen Tiguan побудований на модернізованій версії платформи MQB Evo, хоча його зовнішність потрапила під вплив стилістики, притаманної електричним моделям з родини ID та новому сімейному універсалу Volkswagen Passat. Втім, на українському ринку новинку пропонуватимуть виключно з дизельними силовими агрегатами без жодного натяку на додаткову електрифікацію, — принаймні на момент старту продажів.

Українські прихильники бренду можуть замовити новий Volkswagen Tiguan в одній з двох комплектацій, які суттєво відрізнятимуться не лише переліком обладнання, а й технічною складовою.

Початкова версія Life зі світлодіодними фарами LED Plus, асистентом зміни смуги, камерою заднього огляду, датчиками паркування спереду й ззаду, цифровою панеллю приладів, сигналізацією, тризонним клімат-контролем, мультимедійною системою з екраном на 12,9 дюйма і бездротовою підтримкою Apple CarPlay та Android Auto, підігрівом передніх сидінь та керма, покращеною шумоізоляцією й легкосплавними колесами на 17 дюймів матиме 150-сильний двигун 2.0 TDI, 7-ступеневу DSG та привод на передні колеса. Такий автомобіль коштуватиме щонайменше 1 616 110 гривень.

«Старша» комплектація Elegance на додачу пропонуватиме світлодіодні фари з автоматом дальнього світла, обігрів задніх сидінь та функцію масажу на передніх кріслах, проактивну систему безпеки пасажирів, аудіосистему Harman Kardon, 18-дюймові колеса тощо. Однак її 2,0-літровий турбодизель матиме потужність 193 к.с. і за допомогою 7-ступеневої DSG та фірмової системи 4Motion обертатиме усі колеса. Вартість повноприводного «Тігуана» стартуватиме з 1 800 643 грн.