У Європі відзначається надзвичайно висока температура, яка має серйозний вплив на роботу нафтопереробних заводів. За даними оцінок Macquarie Group, лише у 2023 році на європейських заводах втрачено близько 1 мільйона барелів нафти на день через надзвичайні спеки, що становить майже 10% від їхнього звичайного обсягу переробки.

Це свідчить про серйозні виклики, з якими стикаються компанії, які зазвичай не мають досвіду з такими екстремальними температурами, пише Znaj.ua. Наприклад, найбільший нафтопереробник Швеції, Preem, зазначає, що зміна клімату ускладнює їхнє виробництво пального.

Високі температури можуть впливати на пропускну здатність установок та вимагати додаткових зусиль для підтримки нормальної роботи технологічного обладнання.

Іспанська компанія Repsol SA також повідомила про можливі обмеження у роботі своїх заводів через екстремальні температури, але наголосила, що їхні установки спроєктовані з урахуванням таких умов.

Крім того, низка нафтопереробних заводів компанії Orlen у Польщі також адаптується до спеки, плануючи встановлення спеціальних систем охолодження, щоб забезпечити стабільну роботу в умовах високих температур.

Це стає все більш важливим, оскільки зміна клімату впливає не лише на екологію, але й на ефективність виробничих процесів та економічну стійкість компаній.