Якщо водій керує автомобілем, для якого проходження технічного огляду є обов’язковим, краще не нехтувати цим правилом. Порушники ризикують опинитися за ґратами, пише «Твоя машина» із посиланням на «Дорожнього адвоката».

Юристи наводять нещодавній приклад, коли українець отримав 340 гривень штрафу за ч.3 ст.121 КУпАП за експлуатацію транспортного засобу без техогляду. Чоловік сплатив стягнення, але процедуру так і не пройшов. У підсумку поліцейські знову викрили його в порушенні закону, але цього разу притягнули до відповідальності вже за ч.4 ст.121 КУпАП. Санкція тут передбачає позбавлення прав на строк до півроку або до 10 діб адміністративного арешту.

Автомобіліст пояснив суду, що не може виявитися пішоходом, оскільки машина потрібна йому в повсякденній діяльності. У підсумку його відправили на 5 діб в ізолятор.

Варто зазначити, що проходження техогляду в Україні не є обов’язковим для легкових автомобілів, які використовуються для власних цілей. Винятком є лише таксі або машини з корпоративного сектора.