Під час спеки без пляшки напою, наприклад, мінеральної води жоден водій не рушить з місця. Але цю воду можна не лише пити, але й використати для очищення лобового скла.

Про це пише видання «Новини.LIVE».

Чим допоможе мінералка

На трасі лобове скло дуже швидко покривається пилом та слідами від комах. Весь цей бруд в спекотну погоду миттєво засихає, тому змити його лише двірниками, змоченими омивачем, майже неможливо.

Щобільше, склоочисники розмазують по склу залишки мошок та жуків, погіршуючи видимість. В сутінках, розводи сильно заважатимуть водієві оцінювати ситуацію на дорозі, що може призвести до аварії.

Для того, щоб очистити вітрове скло й потрібна мінералка. Зупиніться та полийте лобове з пляшки та протріть скло мікрофіброю. Завдяки бульбашкам газу та кальцію бруд відмиється відразу. Так само можна обробити фари та протитуманки.

Чого робити не варто

Заливати мінералку в бачок омивача категорично не рекомендується. У воді повно елементів, зокрема солей металів. Вони осідають на крильчатці водяної помпи, засмічують інжектори, дістається й ущільненню помпи. Якщо чинити так регулярно, то доведеться купувати новий агрегат та чистити всю мийну систему автомобіля.