Компанія Mitsubishi Motors продовжує розширювати модельний ряд та інвестиції на європейський ринок із запуском флагманської комплектації Outlander PHEV.

Анонсований Mitsubishi Outlander PHEV був спеціально адаптований для європейського ринку, пише MotorCar. Зазначається, що він заснований на концепції I-Fu-Do-Do, що в перекладі з японської означає справжній і величний.

Що відомо?

Плагін-гібридна версія кросовера створена на базі Nissan Rogue або Nissan X-Trail й може проїхати 87 кілометрів виключно на електриці завдяки системі PHEV наступного покоління, яка використовує два електродвигуни та живиться від акумулятора на 20 кВт-год.

Також під капотом стоїть 2,4-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун. Виробник вказує потужність системи в 252 к.с. Максимальний крутний момент всіх моторів, які беруть участь в приводі, становить 450 Нм. Він розганяється від 0 до 100 км/год за 10,5 секунди, а максимальна швидкість становить 170 км/год.

Система повного приводу Outlander PHEV оснащена новою системою Active Yaw Control (AYC), яка може передавати потужність на передню та задню осі. Система також може гальмувати ліві або праві колеса для розподілу крутного моменту.

Функція підсилювача може передати більше потужності передньому двигуну, коли це необхідно, а Mitsubishi також збільшила уповільнення, піднявши педаль акселератора, щоб ефективно керувати Outlander лише однією педаллю.

У Німеччині зроблена поки єдина офіційна заява: «Флагман пропонує найсучаснішу технологію PHEV з двома двигунами та великим запасом ходу, впевнений дизайн, високий рівень безпеки та комфорту, а також новий рівень якості, що виводить бренд на новий рівень на європейському ринку.

З моменту запуску в Європі в 2013 році було продано 200 000 примірників, він отримав численні нагороди та отримав всесвітнє визнання за свої видатні досягнення».

Тепер останнє покоління кросовера готове вийти до європейських клієнтів з плагін-гібридною технологією. Новий Outlander PHEV дебютує 1 жовтня 2024 року на заході в Мадриді, який має транслюватися наживо.