Сімейство Audi Q4 e-tron поповнилося версією початкового рівня. Модель з індексом 55 є найдешевшою в електричній лінійці компанії на ринку Європи. Її називають преміальною альтернативою Volkswagen ID.4, пише «Автоцентр».

Новий Q4 55 e-tron оснащений одним електромотором, встановленим на задній осі, потужністю 170 к.с. та батареєю на 55 кВтг. На одному заряді такий кросовер може проїхати до 355 км. Розгін із місця до «сотні» займає 9 секунд. Максимальна швидкість – 160 км/год. Електрокар підтримує швидке заряджання струмом потужністю до 145 кВт, що дозволяє їй заповнити заряд батареї до 80% за 25 хвилин.

Серед візуальних відмінних рис Q4 55 e-tron є 19-дюймові литі колісні диски і решітка радіатора з іншим наповненням. Також інакше виглядають повітроводи в передній частині, а в обробці використано мінімум хрому. Відомо, в оснащення електрокросовера увійшла мультимедійна система з ChatGPT, сидіння з підігрівом, система клімат-контролю та навігація. Вартість такої версії стартує від 47 600 євро.