Німецька компанія Volkswagen розширить сімейство електромобілів у рамках стратегії “У Китаї, для Китаю”, що передбачає створення унікальної продукції з урахуванням потреб ринку Піднебесної. Первенцем цієї програми стане електрокрос ID.Unyx, пише «Автоцентр».

Новинка є купеподібним SUV, виконаним у фірмовій стилістиці електричних VW. Серед особливостей моделі – нова інфо-розважальна система HMI з персоналізованим 3D-аватаром та запас ходу понад 600 км.

ID.Unyx є прикладом індивідуального підходу компанії до потреб найбільшого у світі ринку збуту, що має безліч національних особливостей. Зокрема, за словами представників VW, ID.Unyx технічно та візуально адаптований до способу життя молодих покупців у мегаполісах Китаю. Новинка пропонуватиметься у 40 ексклюзивних шоурумах у 20 містах, де зацікавлені сторони зможуть випробувати автомобіль за допомогою сучасних технологій, таких як віртуальна та доповнена реальність.

Якщо все піде за планом і ринок прийме новинку, компанія VW планує розширити модельний рада сімейства ID.Unyx і в найближчі три роки представити ще чотири нові моделі перспективного сімейства. До нього входитимуть як кросовери, так і популярні в Китаї седани.

ID.Unyx є наріжним каменем нового стратегічного плану Volkswagen для завоювання китайського ринку, що передбачає презентацію до 2030 року 34 нових моделей. На думку маркетологів VW це дозволить компанії стати найуспішнішим іноземним автомобільним брендом у Піднебесній.

Завдяки багаторічній історії спільних підприємств SAIC Volkswagen та FAW-Volkswagen, а також новому Volkswagen Smart E-Mobility Hub, асортимент продукції Volkswagen у Китаї, включаючи ID.Unyx асортимент буде розширено завдяки 16 “електричок” сімейства ID, 12 моделей з ДВС та 6 гібридів.

ID.Unyx був створений у новому R&D-центрі Volkswagen у Хефеї на сході Китаю. Цей підрозділ спеціалізується виключно на розробці нового покоління “розумних” електромобілів для місцевого ринку. ID.Unyx також випускатиметься в Хефеї на одному з найсучасніших підприємств Volkswagen Group з виробництва електромобілів.

Базова версія ID.Unyx буде оснащена електродвигуном потужністю 210 кВт/286 к.с., розташованим на задній осі. Живлення для нього забезпечить батарея місткістю 77 кВтг. З таким арсеналом автомобіль зможе подолати до 621 км за циклом CLTC. Топова повнопривідна версія отримає два електромотори сумарною потужністю 250 кВт/340 к.с.