В Україні поліцейські іноді штрафують водіїв за відсутність аптечки та вогнегасника в автомобілі. Проте таке покарання не завжди є обґрунтованим.

Видання novyny.pro повідомило, чи повинен водій возити із собою в автомобілі аптечку та вогнегасник.

Чи зобов’язаний водій возити з собою в авто аптечку та вогнегасник

Аптечка та вогнегасник є важливими предметами. Вони можуть урятувати життя у разі виникнення екстреної ситуації. Тому експерти рекомендують завжди возити їх з собою.

В Україні заборонено експлуатацію транспортних засобів з технічними несправностями. За це передбачено штраф у розмірі 340 грн.

Згідно з ПДР, в автомобілі повинні бути аптечка та вогнегасник. Вогнегасник також має бути сертифікований в Україні.

Проте водій має право не повідомляти інспектора про те, що в автомобілі немає аптечки чи вогнегасника. Поліцейські можуть перевірити наявність цих предметів самостійно.

Штраф за відсутність аптечки та вогнегасника в авто

Як згадувалося раніше, за експлуатацію транспортних засобів з технічними несправностями передбачено штраф у розмірі 340 грн. Проте до цієї категорії порушень не входить відсутність аптечки або вогнегасника.

Тож штраф за відсутність цих предметів у авто не є законним. За подібне порушення водій може отримати лише попередження від інспекторів.

За відсутність аптечки або вогнегасника в транспортному засобі можуть оштрафувати водіїв, які надають послуги з перевезення пасажирів. За це доведеться заплатити 680 грн. За повторне порушення можуть позбавити посвідчення водія на строк від 3 до 6 місяців.

Тому експерти закликають водіїв возити із собою в автомобілях аптечки та вогнегасники. Ці предмети можуть стати в пригоді в екстреній ситуації та позбавлять зайвих проблем.

Також варто регулярно перевіряти термін придатності медичного приладдя та вогнегасника. За потреби їх потрібно замінити.