За останній час в Україні помітно збільшилася активність у прийнятті законів, пов’язаних із правами та обов’язками водіїв і власників транспортних засобів. Портал mauto розповів, яким чином може бути організований продаж авто з пробігом відповідно до закону №9083, який знаходиться на розгляді Уряду.

Даний законопроєкт передбачає спрощення механізму продажу вживаних авто через різноманітні майданчики, які можуть виступати посередником між власником транспортного засобу та покупцем.

Якщо закон приймуть, то автовласники зможуть здійснювати продаж своїх транспортних засобів за допомогою автосалонів. Відтак, після зняття з реєстрації авто, вони зможуть отримати гроші або вибрати інший автомобіль, при цьому всі наступні операції з продажу та перереєстрації здійснюватимуться автосалоном.

Крім того, варто зазначити, що згідно з даним законом, кількість автомобілів у власності особи впливатиме на право отримувати субсидії. Так сім’ї, у яких є більше одного авто віком до 15 років, не зможуть претендувати на державну допомогу. Однак, це обмеження не стосується автомобілів, які старші 15 років.

Ця інформація є важливою для громадян України, особливо в умовах економічної нестабільності та зростання витрат на житлово-комунальні послуги, адже дані аспекти впливають на можливість отримання фінансової допомоги від держави.